οι απόψεις που γράφονται σε αυτο το blog εκφράζουν μόνο αυτους που τις γράφουν
ΟΙ επίσημες απόψεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της κίνησης : http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr
και οι επίσημες απόψεις ( ανακοινώσεις - ψηφίσματα ) της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπιθας : http://spithakentroathinas.blogspot.com/p/blog-page_379.html και είναι συλλογικές αποφάσεις των συνελεύσεων.

Για να δημοσιεύσουμε το άρθρο σου διάβασε τις οδηγίες στο κάτω μέρος του blog

ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ TV

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ TO TV CHANNEL ΜΑΣ ΠΑΤΑ ΕΔΩ http://spithakentroathinastv.blogspot.com/ ΑΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ( Pause ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
"Όποιος ρωτά "τι είναι η σπίθα;" έχει στα χέρια του μόνο μιαν απόφαση. Τίποτε άλλο. Όποιος τη βλέπει λειψή ή λάθος, συμμετέχει και την συμπληρώνει, με δημοκρατικές διαδικασίες.
Όποιος περιμένει "έτοιμη τροφή", ας περιμένει.
Την ιστορία τη γράφεις, με δυο τρόπους : Είτε συμμετέχοντας είτε απέχοντας.
Διαλέγεις."

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

πες την αποψή σου ΑΛΛΑ κάνε και την πρότασή σου

Γεια και χαρά σε όλους

πήραμε την πρωτοβουλία να στήσουμε αυτό το blog ώστε να γράψουμε και να έχουμε συγκεντρωμένες εδώ τις απόψεις μας - θέσεις μας για ότι μας απασχολεί και έτσι με αυτόν τον τρόπο να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον.
Θέλουμε να ακουστούν οι προτάσεις σε όλα τα θέματα από όλους ανεξαιρέτως είτε έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε όχι.
Φυσικά ξέρουμε ότι η ζύμωση ουσιαστικά γίνεται μέσα στις σπίθες, πρόσωπο με πρόσωπο ΚΑΙ κανένα ίντερνετ δεν αντικαθιστά την ανοιχτή συνέλευση.

Τούτο εδώ το blog απλώς θέλει να συμβάλει στον διάλογο αφού γράφοντας κανείς εδώ, κοινοποιεί την άποψή του και την πρότασή του και στους υπόλοιπους και υπάρχει ένα μέρος κοινό για όλους μας που διαβάζουμε το άρθρο του συναγωνιστή μας, προβληματιζόμαστε πάνω σε αυτό και αν το κρίνουμε απαραίτητο ανοίγουμε διάλογο μαζί του αρθρογραφώντας κι εμείς για το ίδιο θέμα.
Είναι φανερό ότι ο χρόνος στις συναντήσεις μας δεν μας φτάνει για όλα και έτσι δεν γνωρίζουμε το πως σκέφτεται ο συναγωνιστής μας σε θέματα που δεν προλαβαίνουμε μέχρι στιγμής να συζητήσουμε. Γράφοντας εδώ έχουν την δυνατότητα οι υπόλοιποι να μάθουν την άποψη μας - θέση μας καθώς και τον τρόπο που προσεγγίζουμε το κάθε θέμα.

οι κανόνες είναι απλοί.
στέλνουμε το άρθρο μας στο zimosispithas@gmail.com
και η ομάδα εργασίας του blog θα  το αναρτήσει, χωρίς καμία παρέμβαση, στο blog.
τις προϋποθέσεις για την ανάρτηση τις γράφουμε στο κάτω μέρος του blog.

Είναι αυτονόητο ότι το άρθρο μας είναι σε κοινή θέα όχι μόνο από αυτούς που μετέχουν στην συλλογικότητα των σπιθών αλλά και από τον καθένα στο διαδίκτυο.
Σε πρώτη φάση θα αφήσουμε τα σχόλια ανοιχτά για να δούμε πως θα λειτουργήσει, αφού ένας πρώτος σχολιασμός αυστηρά όμως επί του θέματος βοηθάει πιστεύουμε στην Ζύμωση. Αν δούμε ότι δεχόμαστε επίθεση με σκοπό που δεν ταιριάζει στην λειτουργία μας και στους στόχους μας θα κλείσουμε τα σχόλια για κάποιο διάστημα για να προστατεύσουμε τους αρθρογράφους αλλά και το ίδιο το blog .

Ένα ακόμα πρόβλημα που θα ξεπεράσουμε είναι :
Πολλοί συναγωνιστές μας δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και ούτε μπορούν να πληκτρολογήσουν ένα κείμενο.
Μπορεί όμως κάποιος από εμάς να πληκτρολογήσει για αυτόν το κείμενό του για να δημοσιευτεί και επίσης αυτός που θέλει να διαβάσει τα άρθρα των άλλων να τα πάρει από την γραμματεία σε χαρτί.
Έχει αρχίσει και λειτουργεί και ομάδα βοήθειας ίντερνετ και γενικότερα υπολογιστών.

Σας καλούμε να συμβάλετε με τα άρθρα σας στο διάλογο και στην ζύμωση που έχει αρχίσει, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί αφενός μεν την θέση της συλλογικότητας μας ( της ΣΠΙΘΑΣ μας ) όσο και την συνολική προσπάθεια της κίνησης σε μια προγραμματική διακήρυξη που θα προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες με στόχους την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή κυριαρχία και την πατριωτική αναγέννηση μέσα σε μια Ελλάδα ελεύθερη.

η ομάδα εργασίας του blog

Υ.Γ. δεχόμαστε συμβουλές για να γίνουν οι όποιες βελτιώσεις του blog που θα βοηθήσουν την ομαλή  λειτουργία του.

4 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και για αυτή την πρωτοβουλία! Ας είναι λοιπόν το πρώτο σχόλιο και πρόταση. Για πολλούς λόγους, θα ήταν επιθυμητό να γίνεται ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΘΕ κειμένου γενικά ΠΡΙΝ την αποστολή, διανομή ή ανάρτησή του. Έχω ήδη προτείνει την διαθεσιμότητά μου ως Συνεργάτης κειμενογράφος, Διορθωτής, Μεταφραστής ΕΛΛΗΝΙΚΑ/ΑΓΓΛΙΚΑ σε Όλες τις Σπίθες ΕΛΛΑΔΑΣ και Εξωτερικού. Θεωρώ ότι το παραπάνω κειμενάκι θα εμφανιζόταν βελτιωμένο αν κάποιος μου το έστελνε με e-mail και το παραλάμβανε ως: … ούτε να γράφουμε κάτι απλώς για να γράψουμε. Δεν επιτρέπεται να βάλουμε έναν σύνδεσμο στο σχόλιό μας. Καλό θα είναι να μην γράφουμε μια ενημέρωση για ένα γεγονός που τρέχει αφού σκοπός του σχόλιού μας είναι να απαντήσουμε στο άρθρο και όχι να ενημερώσουμε ή να διαφημίσουμε το οτιδήποτε. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ιστότοποι γι' αυτό τον σκοπό. Κότταβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση μετά από κάποιους μήνες προκυρήξει εκλογές . τότε τι λέμε? δεν πηγαίνουμε να ψηφίσουμε γιατί δεν αναγνωρίζουμε στις παρούσες συνθήκες την συγκεκριμένη διαδικασία ή πάμε και ψηφίζουμε οποιοδήποτε μικρό κόμα (για αντίσταση στο ότι συμψηφίζονται άκυρα και λευκά και έτσι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα)? θα το εκτιμούσα πολύ αν απαντούσε κάποιος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλή ερώτηση και πρέπει να ανοίξουμε έναν διάλογο για αυτό
    θέλεις να μας στείλεις ένα άρθρο σου για αυτό το θέμα; Για να το συζητήσουμε και διαδικτικά αφου ένας τέτοιος διάλογος έχει ήδη ανοίξει σε πολλές σπίθες και με πολλούς πολίτες που ενδιαφέρονται τόσο για την ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ όσο και για τις ίδιες τις εξελίξεις στην Πατρίδα μας και βλέπουν καθαρά ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με τους υπάρχοντες μηχανισμούς.Πολλοί δε, ρωτάνε για διάφορα και έρχοντε με διάθεση να μπορέσουμε να συνενοηθούμε για το τί θα κάνουμε για το κάθε τι.
    Αλλοι περιμένουν κάποιον άλλο να τους σώσει.Αλλοι ρωτάνε για να δούν αν υπάρχει έδαφος σε αυτή την προτωβουλία του ΜΙΚΗ για να συμετάσχουν.
    Η γνώμη μου είναι ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε την ΕΛΛΆΔΑ χρειάζετε πρώτα πρώτα να συνενοηθούμε στα βασικά. ποιά Ελλάδα θέλουμε;
    Αυτή που ανήκει στην Δύση;
    Ή αυτή που ανήκει στην ΕΛΛΑΔΑ ;

    Μια βάρκα ειναι η Ελλάδα μας με κάτασπρα πανιά
    μια βάρκα που την κάνανε να μπάζει όλη νερά
    κι ερώτηση που έρχετε : τι κάνουμε παιδιά;
    μία μικρή επισκευή και άντε πάλι ξανά;

    η μήπως την τραβήξουμε σε γαλανά νερά;
    την βγάλουμε σε σίγουρο καρνάγιο απ΄τα παλιά;

    και όλη την αλλάξουμε σπιθα-μή προς σπιθα-μή
    και με μαστόρους λαικούς που 'χουν υπομονή
    τον Ηλιο δεν φοβήθηκαν, το κρύο, την βροχή
    δουλεύουνε με λεύτερη βούληση και ψυχή

    την βάρκα μας την κουρελού φτιάχνουν απ'την αρχή.
    Σε πείσμα ολων που ζητούν μικρή επισκευή

    Ολοκαίνουργια η βάρκα μας θα ξανασαλπάρει
    για δίκιο, φως και λευτεριά μαζί της θα μας πάρει.

    Μανάδες γέροι και παιδιά όλοι αγκαλιασμένοι
    θα ταξιδέψουμε ασφαλείς σ'όλη την οικουμένη.

    Με την βαρκούλα μας ξανά που έχει κάτασπρα πανιά
    και στα κουπιά στην μηχανή
    ήτανε από γερό σκαρί
    'λευτεροι 'λευτεροι ξανά
    σ'όλου του κόσμου τα νερά θα πλεύσουμε μαζί παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
να μήν βρίζουμε,ούτε να γράφουμε κάτι απλώς για να γράψουμε. Δεν επιτρέπεται να βάλουμε έναν σύνδεσμο στο σχόλιό μας. Καλό θα είναι να μην γράφουμε μια ενημέρωση για ένα γεγονός που τρέχει αφού σκοπός του σχόλιού μας είναι να απαντήσουμε στο άρθρο και όχι να ενημερώσουμε ή να διαφημίσουμε το οτιδήποτε. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ιστότοποι γι' αυτό τον σκοπό.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
να στέλνετε τα άρθρα σας στην zimosispithas@gmail.com για να τα δημοσιεύουμε.
Η σελίδα www.zimosispithakentroathinas.blogspot.com
φτιάχτηκε γι'αυτό το σκοπό. Για να αρθοργαφούμε τις απόψεις μας και προπάντον τις θέσεις του καθενός μας, που θα συμβάλουμε έτσι στην διαμόρφωση μιάς προγραμματικής διακήρυξης της κίνησής μας.

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο zimosispithas@gmail.com

Για να δημοσιεύσουμε το άρθρο σου

Στείλε το άρθρο σου στο zimosispithas@gmail.com

απαραίτητη προϋπόθεση να βάλεις τα στοιχεία σου.

όνομα
επίθετο
τηλέφωνο ( για επαλήθευση )
σε ποιά ΣΠΙΘΑ συμμετέχεις
και σε ποιά κατηγορία ανήκει το άρθρο σου

αν έχεις και μία φωτογραφία στείλτην.
και επειδή συνηθίζετε να μπαίνει μία φωτογραφία στις αναρτήσεις των blog βάλε μία για το άρθρο σου.


σημ. : τα στοιχεία σου ( όνομα - επίθετο ) δεν θα δημοσιευτουν αν δεν το επιθυμείς. Mπορείς να έχεις ένα παρατσούκλι (nickname ) ή να υπογραψεις μόνο με τα αρχικά σου.