οι απόψεις που γράφονται σε αυτο το blog εκφράζουν μόνο αυτους που τις γράφουν
ΟΙ επίσημες απόψεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της κίνησης : http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr
και οι επίσημες απόψεις ( ανακοινώσεις - ψηφίσματα ) της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπιθας : http://spithakentroathinas.blogspot.com/p/blog-page_379.html και είναι συλλογικές αποφάσεις των συνελεύσεων.

Για να δημοσιεύσουμε το άρθρο σου διάβασε τις οδηγίες στο κάτω μέρος του blog

ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ TV

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ TO TV CHANNEL ΜΑΣ ΠΑΤΑ ΕΔΩ http://spithakentroathinastv.blogspot.com/ ΑΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ( Pause ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
"Όποιος ρωτά "τι είναι η σπίθα;" έχει στα χέρια του μόνο μιαν απόφαση. Τίποτε άλλο. Όποιος τη βλέπει λειψή ή λάθος, συμμετέχει και την συμπληρώνει, με δημοκρατικές διαδικασίες.
Όποιος περιμένει "έτοιμη τροφή", ας περιμένει.
Την ιστορία τη γράφεις, με δυο τρόπους : Είτε συμμετέχοντας είτε απέχοντας.
Διαλέγεις."

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ-Της Ιωάννας Κολοβού

Όχι πια παρίες, στον πάτο της Ευρώπης

Σύμφωνα, με διπλωματικό έγγραφο, της αμερικανικής πρεσβείας, όπως εμφανίστηκε στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», που συνεργάζεται με το WikiLeaks , o πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοίδης, ήταν θετικός στην πρόταση πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, για στενή συνεργασία, των υπηρεσιών του με την πρεσβεία, τόσο στο θέμα, της τρομοκρατίας, όσο και στην ριζική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, ή του Λιμενικού Σώματος.
Ο υπουργός, στις αρχές του προηγούμενου χρόνου, είπε «ναι» στη συγκρότηση ελληνοαμερικανικής αντιτρομοκρατικής ομάδας εργασίας, συμπληρώνοντας ότι η ΕΥΠ «είναι ένα τίποτα», συμπληρώνοντας, ότι «μάλιστα είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια».

Σωστά. Αν όλα όσα διαρρέουν από το WikiLeaks, είναι αλήθεια
και κατά πως φαίνεται είναι, τότε βρισκόμαστε μπροστά στο
γεγονός ότι ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,
στάθηκε προσοχή μπροστά στον επιτετραμένο των ΗΠΑ
δέχτηκε δουλικά «στενή συνεργασία» προκειμένου να
αναδιοργανωθεί η ΕΥΠ για την οποία υπερθεμάτισε ότι
είναι ένα τίποτα. Ένα ακόμα κραυγαλέο δείγμα της εξάρτησης της σημερινής κυβέρνησης από τις ΗΠΑ. Ουδεμία απόφαση λαμβάνεται αν δεν ερωτηθεί πρώτα η πέραν του Ατλαντικού «φίλη», ιδιαίτερα όσο αφορά τα εθνικά θέματα.
Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις χουντικές και μη- έμοιαζαν να πάσχουν από το σύνδρομο του ραγιαδισμού με αποκορύφωμα την τελευταία η οποία δεν έχει καν τον ενδοιασμό να το καλύψει. Μας έσυρε κακήν κακώς και κατ' εντολήν στο ΔΝΤ, και σε οτιδήποτε έχει σχέση με την γείτονα Τουρκία, τον πρώτο λόγο έχει η Αμερική.

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών θέτει ως πρωταρχικό ζήτημα το θέμα της εθνικής ανεξαρτησίας.
Μία από τις βασικές θέσεις της Κίνησης είναι και η «Στροφή από την μονομερή εξάρτηση από ΄ΗΠΑ και Ευρώπη και αναζήτηση νέων οικονομικών σχέσεων προς κάθε κατεύθυνση που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε ευνοϊκότερους όρους». Αυτό αναφέρεται στη Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησης. Ο Μίκης Θεοδωράκης σε μια αποστροφή της Διακήρυξης γράφει χαρακτηριστικά:

«Για να προχωρήσουμε παραπέρα έως ότου διώξουμε από την Πατρίδα μας την ξένη ακρίδα, θα πρέπει να ξαναβαφτίσουμε τις λέξεις «Ελευθερία», «Ανεξαρτησία», «Δημοκρατία», «Ισότητα», «Δικαιοσύνη». Τις λέξεις «Έθνος», «Ελλάδα», «Ελληνικότητα». Να ξαναβρούμε το νόημα της Ελληνικής Παιδείας, του Ελληνικού Πολιτισμού και του Ελληνικού Ήθους. Των λέξεων «Εθνική Υπερηφάνεια» και «Πατρίδα». Οι ξένοι και τα όργανά τους μας έχουν μολύνει τις έννοιες «Αλήθεια», «Ειλικρίνεια», «Τιμιότητα», «Ευγένεια», «Σεβασμός», «Αλληλεγγύη», «Φιλοξενία».

Πότε θα υψώσουμε το ανάστημά μας και θα αποφασίσουμε εμείς για εμάς; « Η εθνική κυριαρχία ούτε μεταβιβάζεται, ούτε εκχωρείται. Ανήκει διαχρονικά στο λαό της» είναι ένα από τα συνθήματα της αφίσας που ανάγγειλλε την εκδήλωση της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου στο ΑΚΡΟΠΟΛ.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως με πόσο θράσος η κυβέρνηση στην φίλη και γείτονα Τουρκία μας επιτίθεται και μας χλευάζει. Με τίνος πλάτες; Με τίνος την υψηλή προστασία;
Εν μέσω των τρομακτικών εξελίξεων που δρομολογούνται στη χώρα μας και μετά την πολυσυζητημένη και αμφιλεγόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, βγήκε και ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Φαρούκ Τσελίκ δεξί χέρι του Ταγίπ Ερντογάν και με εξαιρετική ευθύτητα και χυδαιότητα μας επετέθη.
Τι κι αν ο Παπανδρέου έθιξε -με... λεπτότητα είναι αλήθεια- την τρομοκρατία που ασκούν οι παλικαράδες τους στο ελληνικό Αιγαίο; Ο Φαρούκ μιλώντας σε συνέδριο στην Προύσα και αναφερόμενος στην φράση του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου στο Ερζερούμ πως "Για όσο συνεχίζεται η κατοχή στην Κύπρο η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε." είπε επί λέξει τα εξής: "Αυτοί οι οποίοι έφτασαν να παραδώσουν τη χώρα τους στους μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλυτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για την Τουρκία".
Ο Φαρούκ και η πίσω του Τουρκία τίποτε εκεί δεν λέγεται τυχαία ή επί του προσωπικού,- ακύρωσε με αυτή τη φράση, όσα ο Έλληνας πρωθυπουργός τόλμησε να ψελλίσει. Γιατί είναι αργά πλέον για διαμαρτυρίες, για δηλώσεις για αντιδράσεις πάνω στα εθνικά θέματα. Αναμένεται φυσικά αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, αφού χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους, ουδέποτε έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν από Τούρκο αξιωματούχο. Συμβουλή μας : καλύτερα να μην αντιδράσουμε καθόλου, γιατί ίσως βγει τότε κάποιος Φαρούκ και μας πει τι μιλάτε, εδώ έχουμε πάρει ήδη το μισό Αιγαίο, υπάρχει συμφωνία, θέλετε να σας δείξουμε το προικοσύμφωνο; Και τότε θα ξυπνήσουμε αίφνης και θα πέσουμε και πάλι από το σύννεφα συνειδητοποιώντας για μια ακόμα φορά πως είμαστε οι καρπαζοεισπράκτορες, παρίες, στον πάτο της Ευρώπης.

Ιωάννα Κολοβού

1 σχόλιο:

 1. Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
  Προτείνουμε:
  Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
  Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
  Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
  Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
  Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
  Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
  Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
  Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
  Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
  Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
  ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.
  galaxiako.blogspot.com 27/02/2011

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
να μήν βρίζουμε,ούτε να γράφουμε κάτι απλώς για να γράψουμε. Δεν επιτρέπεται να βάλουμε έναν σύνδεσμο στο σχόλιό μας. Καλό θα είναι να μην γράφουμε μια ενημέρωση για ένα γεγονός που τρέχει αφού σκοπός του σχόλιού μας είναι να απαντήσουμε στο άρθρο και όχι να ενημερώσουμε ή να διαφημίσουμε το οτιδήποτε. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ιστότοποι γι' αυτό τον σκοπό.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
να στέλνετε τα άρθρα σας στην zimosispithas@gmail.com για να τα δημοσιεύουμε.
Η σελίδα www.zimosispithakentroathinas.blogspot.com
φτιάχτηκε γι'αυτό το σκοπό. Για να αρθοργαφούμε τις απόψεις μας και προπάντον τις θέσεις του καθενός μας, που θα συμβάλουμε έτσι στην διαμόρφωση μιάς προγραμματικής διακήρυξης της κίνησής μας.

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο zimosispithas@gmail.com

Για να δημοσιεύσουμε το άρθρο σου

Στείλε το άρθρο σου στο zimosispithas@gmail.com

απαραίτητη προϋπόθεση να βάλεις τα στοιχεία σου.

όνομα
επίθετο
τηλέφωνο ( για επαλήθευση )
σε ποιά ΣΠΙΘΑ συμμετέχεις
και σε ποιά κατηγορία ανήκει το άρθρο σου

αν έχεις και μία φωτογραφία στείλτην.
και επειδή συνηθίζετε να μπαίνει μία φωτογραφία στις αναρτήσεις των blog βάλε μία για το άρθρο σου.


σημ. : τα στοιχεία σου ( όνομα - επίθετο ) δεν θα δημοσιευτουν αν δεν το επιθυμείς. Mπορείς να έχεις ένα παρατσούκλι (nickname ) ή να υπογραψεις μόνο με τα αρχικά σου.