οι απόψεις που γράφονται σε αυτο το blog εκφράζουν μόνο αυτους που τις γράφουν
ΟΙ επίσημες απόψεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της κίνησης : http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr
και οι επίσημες απόψεις ( ανακοινώσεις - ψηφίσματα ) της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπιθας : http://spithakentroathinas.blogspot.com/p/blog-page_379.html και είναι συλλογικές αποφάσεις των συνελεύσεων.

Για να δημοσιεύσουμε το άρθρο σου διάβασε τις οδηγίες στο κάτω μέρος του blog

ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ TV

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ TO TV CHANNEL ΜΑΣ ΠΑΤΑ ΕΔΩ http://spithakentroathinastv.blogspot.com/ ΑΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ( Pause ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
"Όποιος ρωτά "τι είναι η σπίθα;" έχει στα χέρια του μόνο μιαν απόφαση. Τίποτε άλλο. Όποιος τη βλέπει λειψή ή λάθος, συμμετέχει και την συμπληρώνει, με δημοκρατικές διαδικασίες.
Όποιος περιμένει "έτοιμη τροφή", ας περιμένει.
Την ιστορία τη γράφεις, με δυο τρόπους : Είτε συμμετέχοντας είτε απέχοντας.
Διαλέγεις."

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης :σας παρακαλώ, μην προτρέξετε να με καταδικάσετε χωρίς να ακούσετε, έστω για τελευταία φορά αυτά που σας λέω

   
Σκεφτείτε, ποιο συμφέρον μπορεί να έχει ένας άνθρωπος όπως εγώ, στην ηλικία που βρίσκομαι και που μπορώ να πω ότι τα έχω όλα, επιτυχία, φήμη, δόξα και προ παντός την αγάπη όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις; Κι εγώ σας αγαπώ όλους αδιακρίτως και μου προξενεί πόνο όταν είμαι αναγκασμένος να αποκαλύπτω και να καταγγέλλω συμπατριώτες μου για πράξεις για τις οποίες είμαι βέβαιος ότι βλάπτουν τη χώρα και τον λαό μας.
   
Γι' αυτό σας παρακαλώ, μην προτρέξετε να με καταδικάσετε και να με τοποθετήσετε εδώ ή εκεί χωρίς να ακούσετε, έστω για τελευταία φορά αυτά που σας λέω, γιατί ειλικρινά δεν ανήκω πουθενά αλλά μόνο στην Ελλάδα και η μόνη μου έγνοια είναι το συμφέρον όλου του λαού μας χωρίς διακρίσεις.


Το ίδιο και ως καλλιτέχνης θεωρώ τον εαυτό μου από τους λίγους που αποφάσισαν να γράψουν έργα για όλο τον λαό και όχι για μια μειοψηφία μορφωμένων, που δήθεν μόνο αυτοί καταλαβαίνουν έργα δύσκολα όπως είναι οι Συμφωνίες, τα Ορατόρια και οι Όπερες. Πρέπει να ξέρετε ότι ο κίνδυνος να γίνω κατανοητός από όλους τους Έλληνες ήταν πολύ μεγάλος, γιατί κινδύνευε η τέχνη μου να διαλυθεί μέσα στο πλήθος. Να γίνω αντί για λαϊκός, λαϊκιστής. Εύκολος, φτηνός. Εγώ όμως το διακινδύνευσα και είναι σαν να ήθελα να βάψω με το χρώμα της μουσικής μου όχι την πρόσοψη ενός σπιτιού ούτε μια γούρνα νερό αλλά όλο το Αιγαίο, δηλαδή να μπορέσει η μουσική μου όχι μόνο το τραγούδι αλλά και το Ορατόριο, όπως είναι το Άξιον Εστί, να φτάσει σε όλο τον λαό μας και να αγγίξει όλες τις καρδιές χωρίς διάκριση.


Διάβασε ή δές σε video  τις σκέψεις μου  για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών
δές και τις σκέψεις μου για να  παλέψουμε για ένα Λαό Ελεύθερο, Ανεξάρτητο, Ακέραιο, Άφοβο, Αυτοδύναμο
και επίσης για το ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ  ΣΤΙΓΜΑ της ΚΙΝΗΣΗΣ

και αποφάσισε εσύ τι πρέπει να γίνει
Αποφάσισε αν θα λάβεις μέρος στην προσπάθεια η απλώς θα κάνεις κριτική για την κριτική σε όλους και για όλα κι έτσι πάντα θα είσαι μόνος σου και δεν θα καταφέρνεις τίποτα.


6 σχόλια:

  1. Εδώ και δύο χρόνια, βλέποντας που οδηγούμασταν και δυστυχώς οδηγηθήκαμε, από τους πεφωτισμένους εθνοσωτήρες και τα ασκέρια τους, άφησα κατά μέρος τις όποιες ιδεολογικές ή πολιτικές μου πεποιθήσεις και συστρατεύθηκα με μια χούφτα ανθρώπων για έναν και μοναδικό σκοπό. Να ανατρέψουμε το σάπιο ολιγαρχικό κατεστημένο αυτού του τόπου. Αναλαμβάνοντας τις όποιες ευθύνες μου αναλογούν γι' αυτό το πολιτικοοικονομικό κατάντημα, και κάνοντας την αυτοκριτική μου, μέρες και νύχτες ολόκληρες, κατέληξα σε ένα και μόνο συμπέρασμα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΔΡΑΝΗΣ. Ούτε εγώ, μα προπαντός ούτε η νεολαία, σημερινή και αυριανή, αυτού του τόπου. Πρέπει να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Να τους απολογηθούμε για τα πεπραγμένα μας. Όχι, όχι για να ζητήσουμε συγνώμη. Γι' αυτό το κατάντημα δεν χωρεί συγνώμη. Αλλά μόνο, να τούς διεγείρουμε έτσι ώστε να επανέλθουν οι ίδιοι στην πολιτική. Στην πολιτική που θα έχει σαν κέντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ για τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Πρέπει να τους πείσουμε ότι, είναι ικανοί να αλλάξουν την ρότα αυτού του σάπιου πλοίου. Να βρουν γρήγορα το λιμάνι τους, το καρνάγιο τους, να μας ξεφορτωθούν όλους εμάς και να ναυπηγήσουν την δική τους ΤΡΙΗΡΗ και με τα δικά τους χέρια να βγουν πάλι στα πελάγη. Με πυξίδα, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Ισοκράτη και κουμπάσο την δίψα τους για το μέλλον που τους έχουμε στερήσει.
    Έχω άποψη, και επιθυμώ την ελεύθερη έκφρασή της, με σκοπό όχι την δημιουργία εντυπώσεων, αλλά την δημιουργία βήματος για συζήτηση με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες.

    Αυτό που πρέπει να καταλάβουν άμεσα, όλοι οι Έλληνες είναι ένα.

    ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ.

    ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝΕ.

    ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ, ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝΕ, ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΑ ΝΑΡΚΩΣΗ ΜΑΣ.

    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ TV.

    ΜΗΝ ΞΑΝ’ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

    ΟΙ ΝΕΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ INTERNET.
    ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ BLOGS KAI TA FORUM ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΣ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΕΣ.
    ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.
    ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERNET. ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
    Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΤΩΡΑ!

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

    1. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΧΘΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    2. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΜΕΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ) ΜΕ ΑΝΑΚΛΗΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ.

    3. ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ), ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
    ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ. ΟΥΤΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ
    ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ Γ’ ΡΑΙΧ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ‘ΕΦΙΑΛΤΩΝ’ ΓΙΑ ‘ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ’ ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.

    Makis44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνόντας βασικά με τα προτεινόμενα παραθέτω και την δική μου μικρή ανάλυση.
      Για την δυνατότητα συναίνεσης των πολιτών στις διάφορες πολιτικές που είναι απαραίτητες για την ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και στην άρση των επιφυλάξεων τους προς τους πολιτικούς νεο- ή όχι νεο- εμφανιζόμενους, απαραίτητη είναι η συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των σχετικών αποφάσεων.
      Μέχρι σήμερα, οι πολιτικές διαδικασίες με βάση το εν ισχύει Σύνταγμα, το οποίο είναι ψευτοδημοκρατικό αφού αναδεικνύει ένα πρωθυπουργό-δικτάκτορα, υπο- και επι-βάλλουν την πεποίθηση στους πολίτες ότι δεν υπάρχει ελπίδα συμμετοχής τους σε οποιαδήποτε απόφαση. Έτσι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους οδηγεί στην ανομία και την διαφθορά ως μοναδικό μέσο αμύνης και επιβίωσης.
      Και μόνη η δυνατότητα έκφρασης μέσα από διαδικασίες συμμετοχής των πολιτών όπως οι αμεσοδημοκρατικές, πιστεύω ότι θα αρκέσει για την πατριωτική αφύπνιση των πολιτών.
      Παράλληλα θα σταματήσουν να έχουν επιφύλαξη για συμμετοχή τους στην πολιτική από την στιγμή που θα μετέχουν στην λήψη αποφάσεων.
      Να υποστηρίξομε πρωτοβουλίες για μια ριζική πολιτική μεταρρύθμιση. Για ένα ενιαίο Μέτωπο για Συντακτική Εθνοσυνέλευση και Απελευθέρωση της Πατρίδας. Σχετικό και το http://spithaagonasel.blogspot.com/2011/12/blog-post_25.html

      Διαγραφή
  2. δεν γνωριζαμε για την ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ομως μας καλύπτει ως ΕΛΛΗΝΕΣ γιατι ενω είμαστε
    ενας περήφανος ΛΑΟΣ μας κατάντησαν να ντρεπόμαστε
    να λέμε ότι είμαστε πατριώτες, να κάνουμε τον
    Σταυρό μας και μας ξερίζωσαν την οικογένεια.
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ενημερώνετε τον διψασμένο κόσμο που
    θέλει να δεί αυτή την ΠΑΤΡΙΔΑ εκεί ψηλά που
    της ανήκει. Κάνετε συγκεντρώσεις και μιλάτε,μιλάτε
    απλά και κατανοητά στον κόσμο. ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΖΥΓΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΑΝ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ, ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ, ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΏΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΏΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? ΜΕ ΤΙ ΣΚΕΨΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ?! ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ 300 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ! ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1921! ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟ 1822! ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΎΤΩΜΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1822! ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1974 ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!
    ΕΜΕΙΣ ΣΉΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΙ ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ? ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΏΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΏΣΟΥΜΕ? ΕΛΕΥΘΕΡΗ 'Η ΣΚΛΑΒΩΜΈΝΗ?
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΗΚΏΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Μίκη,

    Λυπάμαι που δεν έχω ούτε το χιλιοστό από το ήθος σου και την φρόνησή σου.
    Όμως προσπαθώ καθημερινά να γίνω λίγο καλύτερος για τους άλλους και την χώρα μου.

    Λυπάμαι που δεν έχω την αντοχή που είχα πριν πολλά χρόνια σαν νέος για να πολεμήσω με την ίδια και περισσότερη δύναμη όπως τότε.
    Όμως προσπαθώ κάθε φορά να αντέχω παραπάνω στον πόλεμο των φασιστών και των οργάνων τους.

    Λυπάμαι που δεν έκανα ότι μπορούσα ώστε να μην γίνουν τα ΜΜΕ και η Βουλή των Ελλήνων άντρο ανεπαρκών, επικίνδυνων, αντιδημοκρατικών και επικίνδυνων ανθρώπων.
    Όμως προσπαθώ να διαδίδω στην παραπληροφορημένη νεολαία και κόσμο, την αλήθεια για την Δημοκρατία που δεν ευχαριστηθήκαμε ποτέ, και που θα συνεχίσουμε να την απαιτούμε ο κόσμος να χαλάσει.

    Διότι το δίκαιο είναι με το μέρος του Λαού και όχι των Λαοπλάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
να μήν βρίζουμε,ούτε να γράφουμε κάτι απλώς για να γράψουμε. Δεν επιτρέπεται να βάλουμε έναν σύνδεσμο στο σχόλιό μας. Καλό θα είναι να μην γράφουμε μια ενημέρωση για ένα γεγονός που τρέχει αφού σκοπός του σχόλιού μας είναι να απαντήσουμε στο άρθρο και όχι να ενημερώσουμε ή να διαφημίσουμε το οτιδήποτε. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ιστότοποι γι' αυτό τον σκοπό.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
να στέλνετε τα άρθρα σας στην zimosispithas@gmail.com για να τα δημοσιεύουμε.
Η σελίδα www.zimosispithakentroathinas.blogspot.com
φτιάχτηκε γι'αυτό το σκοπό. Για να αρθοργαφούμε τις απόψεις μας και προπάντον τις θέσεις του καθενός μας, που θα συμβάλουμε έτσι στην διαμόρφωση μιάς προγραμματικής διακήρυξης της κίνησής μας.

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο zimosispithas@gmail.com

Για να δημοσιεύσουμε το άρθρο σου

Στείλε το άρθρο σου στο zimosispithas@gmail.com

απαραίτητη προϋπόθεση να βάλεις τα στοιχεία σου.

όνομα
επίθετο
τηλέφωνο ( για επαλήθευση )
σε ποιά ΣΠΙΘΑ συμμετέχεις
και σε ποιά κατηγορία ανήκει το άρθρο σου

αν έχεις και μία φωτογραφία στείλτην.
και επειδή συνηθίζετε να μπαίνει μία φωτογραφία στις αναρτήσεις των blog βάλε μία για το άρθρο σου.


σημ. : τα στοιχεία σου ( όνομα - επίθετο ) δεν θα δημοσιευτουν αν δεν το επιθυμείς. Mπορείς να έχεις ένα παρατσούκλι (nickname ) ή να υπογραψεις μόνο με τα αρχικά σου.